Uitgelicht project

Woonhuis Studio Schotanus Kijkduin

Groen en duurzaam wonen aan de Puinduinen
Ekoflin leverde het CLT casco voor dit woonhuis aan de Duinslag. De constructie is gemaakt van massief houten CLT panelen. In het interieur komt het hout zo veel mogelijk in het zicht. Het materiaal heeft een prettige warme uitstraling. Het zorgt voor goede akoestiek en heeft een positief effect op het binnenklimaat en de gezondheid. Hout haalt CO2 uit de atmosfeer, de constructie is biobased, circulair en demontabel. Het CLT casco is in de fabriek geprefabriceerd en daar al voorzien van alle sparingen voor installaties en elektra. Het systeem zorgt voor een korte bouwtijd, het casco stond in een week tijd. Maar ook op de bouwplaats is het hout makkelijk te bewerken. De woning is energieneutraal door toepassing van een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en voldoende isolatie.
Ontwerp:Studio Schotanus
Aannemer:Engels en Verbiest
Constructeur:L√ľning ingenieurs in houtconstructies
EPC en advies duurzaamheid:Boom
Interieur timmerwerk:Sens
Lichtontwerp:Bava
Tuinontwerp:Diemel groenvoorziening
Fotografie:Christian van der Kooy
Were Di clubhuis
Clubhuis voor sportvereniging Were Di, gelegen in het voormalige Koningsoord te Tilburg
Bekijk project